Veelgestelde vragen over het contract

Wat voor contract heb ik?

Bij &ROP werken we met het zogenoemde fasesysteem voor uitzendkrachten. Dit betekent dat je als uitzendkracht gedurende je uitzendperiode drie fasen doorloopt: fase A, B en C. Je start in fase A als je minder dan 78 weken bij ons hebt gewerkt. Elke week die je werkt, telt mee voor het opbouwen van deze weken (ongeacht het aantal uren per week). In deze fase mag je verschillende contracten hebben bij verschillende opdrachtgevers. 

Dan kom je in fase B, deze fase duurt maximaal vier jaar. In deze fase kan je zes contracten voor onbepaalde tijd krijgen, bij verschillende opdrachtgevers. Een voordeel voor jou in deze fase: als er geen werk meer is, wordt er negentig procent van het minimaal aantal uren uit jouw overeenkomst alsnog uitbetaald.

Blijf je na die vier jaar nog via ons werken dan kom je in fase C, dit betekent dat je een contract krijgt voor onbepaalde tijd, waarin je bij verschillende opdrachtgevers kunt werken. In fase C krijg je net als bij fase B recht op salarisdoorbetaling als er geen werk is.

Als je langer dan 26 weken niet via ons hebt gewerkt of de overeenkomst beëindigd dan begin je weer opnieuw in de eerste week van fase A.

Onder welk CAO val ik?

Als je voor &ROP werkt val je onder het CAO voor uitzendkrachten. In deze CAO wordt gesproken over de zogenoemde inlenersbeloning. De inlenersbeloning houdt in dat jij als uitzendkracht recht hebt op hetzelfde salaris en dezelfde arbeidsvoorwaarden als jouw collega’s die in vaste dienst zijn bij jouw praktische werkgever. De arbeidsvoorwaarden die naast het salaris onder de inlenersbeloning vallen zijn:

Het brutoloon conform de schaal waarin de werknemer is ingedeeld;
ATV- of ADV-dagen;
Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren;
Initiële loonsverhogingen, zoals bepaald bij de inlener;
Onkostenvergoedingen;
Periodieken.

Let op! De inlenersbeloning geldt niet voor werknemers met een contract voor onbepaalde tijd (fase C).

Meer weten over het CAO voor uitzendkrachten? Neem een kijkje op: www.abu.nl/cao/cao-voor-uitzendkrachten

Waar kan ik mijn contract inzien?

Als je contract is getekend, krijg je deze van onze backoffice naar je e-mail toegestuurd. Kan je hem niet meer vinden? Geen probleem! Neem contact met ons op dan krijg je deze opnieuw toegestuurd.  

Hoe zit het met mijn contract en de AVG-wet?

In verband met de AVG-wet is onze backoffice verplicht om je overeenkomst te beëindigen, wanneer je zes- of meer weken geen diensten meer zijn gewerkt. Let hier dus op als je voor langere tijd niet beschikbaar bent.

Hoe kan ik mijn contract opzeggen?

Je wilt je contract opzeggen? Jammer! Je kunt je contract het beste schriftelijk opzeggen door een e-mail te sturen naar je contactpersoon bij &ROP.

Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.

2 + 2 =