Vrijwilligerswerk


Wij willen maatschappelijke betrokkenheid vergroten door de schakel te zijn tussen vrijwilligersorganisaties en jongeren, maar ook ouderen. Wil jij ook een steentje bijdragen meld je dan aan! Vrijwilligersorganisaties kunnen zich uiteraard ook aanmelden.
 
Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op.

Voedselbank Rotterdam


De voedselbank is op zoek naar vrijwilligers voor de inzamelingsactie bij supermarkten.

Wat moet er worden gedaan?
Als vrijwilliger sta je in supermarkten in Rotterdam met de vraag of de bezoekers producten voor in de voedselpakketten willen kopen. Op deze manier worden voedselpakketten aangevuld met lang houdbare basisproducten die anders niet verstrekt worden. Er wordt gewerkt in teams van twee personen, dus je staat er nooit alleen voor. Aanmelden om mee te doen kan voor 1 keer per week/maand/kwartaal of vaker! Jouw inzet in de supermarktactie levert gemiddeld €75 op per uur aan voedsel. De gemiddelde opbrengst van een actie levert voldoende op om bijna 20 gezinnen een jaar lang pasta of rijst te voorzien.

Voorlezer bij de VoorleesExpress


Omschrijving
De vrijwilligers van de VoorleesExpress lezen wekelijks thuis voor bij gezinnen met kinderen van 2-8 jaar met (het risico op) een taalachterstand. Heb jij affiniteit met kinderen en ben je enthousiast over boeken en (voor)lezen? Heb je interesse in mensen met diverse achtergronden en spreek je vloeiend Nederlands? Meld je dan nu aan!

Type werkzaamheden
De VoorleesExpress heeft als doel de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen te stimuleren. Als voorlezer lees je wekelijks voor aan kinderen die opgroeien met een taalachterstand. Je leest twintig keer een uur voor bij het gezin thuis, op een vaste avond en tijd. Als voorlezer laat je ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij intensief begeleid door een coördinator. De VoorleesExpress is voor zowel gezinnen als voorlezers een bijzondere ervaring! Het voorlezen vraagt per gezin gemiddeld 1,5 uur per week, inclusief bibliotheekbezoek en voorlezersbijeenkomsten.

 Wij vragen
Je hebt affiniteit met kinderen;
Je bent enthousiast over (voor)lezen en boeken en kunt dit overbrengen;
Je bent minimaal één vaste avond per week beschikbaar om een uur bij een gezin voor te lezen;
Je spreekt vloeiend Nederlands;
Je hebt een open, nieuwsgierige houding en bent geïnteresseerd in sociale en culturele diversiteit.

Wij bieden
Een workshop Interactief Voorlezen;
Intervisie met andere voorlezers;
Een unieke ervaring om samen met een gezin de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren en de taalomgeving in huis te verrijken;
Een gratis bibliotheekabonnement;
Intensieve begeleiding van een coördinator.

Vragen of aanmelden?

14 + 13 =